Waarom een skelter kopen?

Waarom een skelter kopen?

Een skelter de droom van ieder kind. Wie droomde er niet van als kind. Het zorg voor eindeloos veel speelplezier, alleen of met vriendjes en vriendinnetjes. De kinderen zijn lekker buiten op pad, gaan op avontuur en maken leuke dingen mee. 

skelter vanaf 5 jaar

Waarom een skelter kopen?

Het hebben van een skelter heeft vele voordelen, maar de belangrijkste is toch wel. Je bent lekker buiten. Eindeloos spelen en plezier beleven. Naast dat je kind lekker buiten is, is het ook een goede beweging. Je ziet niet alleen, maar trapt jezelf naar voren. Goed voor de dagelijkse beweging dus! En dat op een spelende manier. Naast de buitenlucht en de beweging is het erop gaan met skelter vaak ook goed voor de sociale leven van het kind. Er zijn vast meer kinderen met een skeler in de buurt en anders kan je er gezellig samen gebruik van maken. 

Waar moet je op letten bij een skelter?

Er zijn veel soorten skelters op de markt. Belangrijkste waar je op moet letten is de leeftijd. Vanaf welke- en tot welke leeftijd kan je de skelter gebruiken. Een andere puntje waar je over na wilt denken is waarvoor ga je de skelter gebruiken? Wordt er veel mee geracet? Is het voor op straat of meer bij de boederij? Hou hier rekening mee bij het kiezen van een skelter. 

Vanaf welke leeftijd een skelter kopen? 

Je kan skelters voor verschillende leeftijden kopen. Je hebt ze in grotere en in kleinere exemplaren. Toch raden we aan om een skelter vanaf 5 jaar aan te schaffen. Het kind kan zich dan zelfstandig goed naar voren bewegen en wanneer ze wat ouder worden ook zelfstandiger er op uit. Als je een skelter vanaf 5 jaar aanschaft kan je een model kopen, waar je nog heel wat jaren mee vooruit uit kan. En waar ze dus ook nog vele jaren plezier van zullen ervaren.