Wat zijn arctic blue oliën?

Wat zijn arctic blue oliën?

Misschien heb je er al vaker van gehoord, maar misschien zijn arctic blue oliën ook nog helemaal nieuw voor jou. Het is een olie die gemaakt wordt van algen. Algen die op een gecontroleerde manier gekweekt worden buiten de oceanen. Dus algen die geen invloed hebben op de biodiversiteit en vissen. Deze algen bevatten omega 3, eigenlijk hetzelfde wat je normaal vindt in vette vis of visolie capsules. Voor de gezondheidsvoordelen maakt het tegenwoordig helemaal niks meer uit of je nou vis eet of dat je algenolie of visolie slikt om aan je omega 3 te komen.

arctic blue oliën

Goed voor eigenlijk iedereen

Het maakt niet uit of je normaal wel of geen vlees eet. Maar voor veganisten kan het erg lastig zijn om aan de juiste hoeveelheid omega 3 te komen. Dit omdat het normaliter in vette vis zit. Eet jij geen vis? Dan kun je er ook voor kiezen om omega 3 visolie capsules te nemen. Echter kan dit voor veganisten ook een ding zijn, aangezien dat wel een dierlijk product is. Daarom kan arctic blue olie een uitkomst bieden. Dit omdat het volledig plantaardig is. Maar eet jij wel vlees, maar niet zo vaak vette vis? Dan kan het voor jou ook handig zijn om deze olie te nemen. Want zowel dit als visolie is beide omega 3. 

De vissen in onze zee

Het is natuurlijk ontzettend belangrijk voor ons lichaam, met name voor ons hart en onze vaten, om omega 3 binnen te krijgen. Dit kan dus door vette vis, met name makreel, zalm en haring te eten. Maar ook door visolie of algenolie te nemen als supplement. Kijk goed naar de behoeften van jouw lichaam en speel daar op in. Vergeet niet om ook naar onze zee te kijken. Vissen eten helaas veel plastic en andere delen die wij liever niet in ons lichaam hebben.