Uitwasbare luiers: de voordelen 

Uitwasbare luiers: de voordelen 

Bij de bevalling van een kindje, sta je als ouders voor veel verantwoordelijkheden. De opvoeding van het kind is namelijk van groot belang en bij de opvoeding horen ook verzorgingsspullen. Het is van belang om het kind goed te verzorgen en hier zijn nou eenmaal spulletjes voor nodig. Zo is het van belang om de juiste kleding voor het kind te kopen, maar natuurlijk ook luiertjes. Veel ouders maken al gauw de keuze voor wegwerpluiers, maar dit is niet altijd verstandig. Er zitten namelijk enorm veel nadelen verbonden aan het gebruik van wegwerpluiers. Het is daarom aan te raden om te kiezen voor een beter alternatief en dat zijn natuurlijk uitwasbare luiers!

Uitwasbare luiers zijn op het moment populair en dit komt vooral door de nadelen van het gebruik van wegwerpluiers. Wasbare luiers kunnen namelijk hergebruikt worden en zijn gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Je kunt bijvoorbeeld wasbare luiers kopen van katoen, maar ook zijn ze verkrijgbaar in andere materialen. Ze zijn hip, milieuvriendelijk, goedkoop en bovenal helemaal niet zoveel werk als mensen denken. Wil je alles over de voordelen te weten komen van wasbare luiers? Onderstaand zetten we de voordelen op een rijtje!

Uitwasbare luiers zijn een stuk beter voor het milieu

Het milieu is vaak een van de eerstgenoemde redenen om een wasbare luier te kopen. Wegwerpluiers zorgen namelijk voor veel afval in de productie, maar zorgen ook voor 1 ton afval per kind. De productie van wegwerpluiers is heel erg vervuilend voor het milieu en dat is natuurlijk slecht. Wil je als ouders een milieubewuste keuze maken? Dan is het altijd belangrijk om te kiezen voor uitwasbare luiers. Deze luiers zijn namelijk wel goed voor het milieu en voor de productie is bijvoorbeeld 7 keer minder land nodig.

Fijn voor de billetjes

Veel ouders willen het beste voor hun kind hebben en daarom is het van belang om te kiezen voor uitwasbare luiers. Deze luiers bevatten namelijk veel minder plastic en dit is goed voor de huid van het kindje. Wegwerpluiers bevatten enorm veel plastic en natuurlijk ook een superabsorber. Deze absorber kan ervoor zorgen dat de baby veel sneller last krijgt van droge billetjes. Luieruitslag is veelvoorkomend bij kinderen die wegwerpluiers dragen. Uitwasbare luiers zorgen ervoor dat de baby geen last krijgt van uitslag en deze zitten ook een stuk comfortabeler om de billetjes. De baby kan zich een stuk beter bewegen in de wasbare luiers en dat is natuurlijk ideaal.

Uitwasbare luiers zijn hip

Standaard wegwerpluiers zien er over het algemeen saai uit. Ze hebben een eentonige kleur en zijn niet van elkaar te onderscheiden. Met uitwasbare luiers is dit niet het geval en er zijn veel verschillende soorten. Veel ouders vinden het van belang dat de luiers er hip uitzien en dat is ook het geval met wasbare luiers. Je kunt ze namelijk in verschillende materialen bestellen en ook nog eens kiezen uit diverse kleuren. Zoek een wasbare luier die echt bij het kindje past, maar houdt altijd rekening met de kwaliteit van de wasbare luiers.