Wannneer moet je naar de angsttandarts ?

Wannneer moet je naar de angsttandarts ?

Bang zijn om een bezoek aan de tandarts te brengen, kan leiden tot het uitstellen of zelf vermijden van een tandheelkundige behandeling. Wanneer de afspraak zodanig wordt uitgesteld, wordt de kans groter dan het gebit verslechterd en er eerder naalden of boormachines aan te pas moeten komen. Hierdoor wordt de kans groter dat u steeds meer tegen de afspraak op gaat zien. Wanneer de angst voor de tandarts ernstig is, kan dit uiten tot een serieuze tandartsfobie. Er zijn speciale tandartsen die extra tijd nemen voor patiënten met deze fobie. De angsttandarts in Almere is er hier een van. Meer informatie is te vinden op de website van Your Dental. 

Hoe gaat de angsttandarts te werk? 

Het is geen pretje om geconfronteerd te worden met je angst, maar helaas is een bezoek aan de tandarts erg belangrijk voor uw eigen gezondheid. De angsttandarts is er om u te helpen en neemt extra tijd voor u. Ze proberen u allereerst op uw gemak te stellen door tijdens de eerste afspraak geen behandelingen uit te voeren. Ze beginnen pas wanneer u er klaar voor bent. Aangeraden wordt om voor afleiding te zorgen. U kunt iemand meenemen naar de afspraak of zorg dat je muziek kunt luisteren tijdens de behandeling. Wees niet bang om tussendoor aan te geven waar u mee zit of als u vragen heeft. Hierdoor wordt u wellicht meer op uw gemak gesteld. 

Waar komt de angst voor de tandarts vandaan? 

Er kunnen meerdere oorzaken een rol spelen waarom u bang bent voor de tandarts. Zo kunt u bijvoorbeeld een nare ervaring hebben gehad in het verleden, heeft u bang makende verhalen gehoord van anderen of vindt u de geluiden van alle apparaten in de behandelkamer niet fijn? Wees niet bang, want u staat er niet alleen voor. De angsttandarts is er om u op een fijne en vertrouwelijke manier naar een gezond(er) gebit te helpen.