Jezelf gezonde gewoontes aanleren

Jezelf gezonde gewoontes aanleren

Kun jij wel wat nieuwe gezonde gewoontes gebruiken? De gewoontes die je hebt hebben een grote invloed op hoe gezond jij bent. Daarom is het essentieel om ervoor te zorgen dat je gewoontes zo gezond mogelijk zijn. Maar hoe doe je dat dan eigenlijk? Je vindt in dit artikel een aantal tips.

Neem de tijd

Het aanleren van nieuwe (gezonde) gewoontes kost nu eenmaal tijd. Wil je van nieuw gedrag een gewoonte maken, dan moet je deze nieuwe gedraging minstens dertig dagen uitvoeren. Uiteindelijk gaat er een soort knop om in je hersenen en weet je niet beter: vanaf dat moment is de gewoonte ontstaan en hoef je er niet eens meer echt bij na te denken!

Begin klein

Wil je je leven omgooien, begin dan klein. Op die manier houd je het langer vol en bovendien raak je gemotiveerd als je van een kleine intentie daadwerkelijk een succes weet te maken. Doe allereerst een gezondheidscheck, maak een afspraak voor een sneltest in Den Haag, bijvoorbeeld bij https://testservice.nl/ en kijk hoe je er qua gezondheid voor staat. 

Op welke punten zou je nog kunnen verbeteren als het op je gezondheid aankomt? Zou je af willen vallen, je suikerinname willen verminderen of misschien wel meer willen sporten? Zet een klein doel voor jezelf in de gewenste richting en ga om te beginnen daarmee aan de slag.

Deel het doel op

Heb je een groot doel voor ogen, dan is het beter om deze op te delen in subdoelen. Op die manier lijkt het opeens een stuk makkelijker om resultaat te boeken. Iedere keer als je een subdoel haalt, krijg je een motivatieboost. Deze mini-overwinning zal ervoor zorgen dat je zin hebt om ook je overige subdoelen te behalen, waardoor het al gauw makkelijker wordt dit ook daadwerkelijk te doen.