Een online huisarts via de zorgportaal

Een online huisarts via de zorgportaal

Zoals je zelf misschien al wel hebt gemerkt doen we dingen steeds vaker digitaal, zo ook gaat de zorgverlening steeds vaker digitaal. Dit komt doordat er nieuwe ontwikkelingen gedaan worden binnen deze sector, maar dat niet alleen. We hebben namelijk steeds vaker te maken met ernstige ziekten en virussen. Dit is iets wat jou dan ook onmogelijk ontgaan kan zijn. Het is nu eenmaal zo dat in deze gevallen het een stuk veiliger is om zorg te verlenen via een digitaal netwerk. Zo bestaat er tegenwoordig al zoiets als een online huisarts. Het is niet alleen een stuk veiliger om zorg te verlenen via een digitaal netwerk, maar het is ook nog een stuk veiliger. Dit komt doordat er in dit geval een stuk minder contact tussen mensen wordt gelegd. Dit kan er vervolgens weer voor zorgen dat ziekten en virussen minder snel verspreid zullen worden. Er bestaat tegenwoordig iets als een zorgportaal, kijk hier maar eens op om er achter te komen wat het voor jou zou kunnen betekenen. 

De nadelen van deze manier van zorgverlenen

Er zitten helaas wel een aantal nadelenen aan verbonden. Zo kan de online zorg er bijvoorbeeld voor zorgen dat er miscommunicaties ontstaan en dat zorgverlener en patiënt elkaar verkeerd begrijpen, dit kan cruciale gevolgen hebben. Toch is het zo dat mensen elkaar steeds beter beginnen te begrijpen via het online netwerk, zo ook via het zorgportaal. Nu is het zo dat er natuurlijk ook mensen zijn die de online huisarts onwijs fijn vinden. Er zijn echter ook mensen die hier niks van willen horen. Mensen willen namelijk het gevoel krijgen dat ze gezien en gehoord worden, ze vinden het dan ook fijn om in persoonlijk contact te zijn met een arts. Via een online netwerk valt deze persoonlijke aandacht weg, voor sommige mensen kan dit als erg heftig worden ervaren.

online huisarts

De voordelen van online zorg verlenen

Via de online zorgportaal kan je tegenwoordig de benodigde zorg verkrijgen binnen een aantal clicks, dit is voor sommige mensen heel fijn. Er zitten dan ook zeker wel een aantal voordelen aan verbonden, zo zitten er ook veel voordelen verbonden aan de online huisarts. Een van deze voordelen is bijvoorbeeld dat je vaak een stuk sneller geholpen kan worden. Daarnaast hoef je niet in fysiek contact te komen met de arts en is de kans dus kleiner dat ziekten worden verspreid.

Waarom we blij mogen zijn met deze vorm van zorg

Wanneer we vaker gebruik gaan maken van de zorgportaal en dus ook van de online huisarts zullen de kosten in de zorg worden verlaagd. Het is namelijk een stuk goedkoper om alles online te doen. 

Waar we rekening mee moeten houden

Wanneer we vaker gebruik gaan maken van het zorgportaal en dus ook van de online huisarts zal de zorg minder persoonlijk worden. Voor sommige mensen is dit gevaarlijk, omdat zij nu juist deze persoonlijke aandacht nodig hebben. Uiteindelijk kunnen we er vanuit gaan dat dit een goede oplossing zal zijn voor het verbeteren van de zorg.