Wat zijn de tekenen van alcoholisme?

Wat zijn de tekenen van alcoholisme?

Alcoholisme is een verslaving die erin kan sluipen, voornamelijk omdat het drinken van alcohol als gedoogd wordt gezien in onze samenleving. Maar alcoholisme is net zoals andere verslavingen, levens verscheurend. Daarom is het belangrijk dat er met mate wordt gedronken of dat er gestopt wordt met alcohol. Om mensen te helpen die lijden aan een alcoholisme is het belangrijk de tekenen te zien. De algemene fysieke manifestaties van alcoholisme zijn:

  • Blozen aspect gekenmerkt door de roodheid van het gezicht en andere delen van de huid.
  • Oncontroleerbare trillende bewegingen van de handen of trillen van andere lichaamsdelen.
  • Roodachtige uitslag op de huid of rode vlekken op de huid die verschijnen bij het drinken van alcohol.

Daarnaast kunt u nog meer tekenen van alcohol zien, zoals:

Onverklaarde afwezigheden van het werk, verminderde productiviteit, het opgeven van huishoudelijke taken door een anderszins competente persoon zijn tekenen dat de persoon waarschijnlijk niet de mentale of fysieke capaciteit heeft om zijn of haar gebruikelijke taken uit te voeren.

Drinken in gevaarlijke situaties zoals tijdens of voor het autorijden of het mengen van alcohol met voorgeschreven medicijnen of illegale drugs zoals cocaïne of heroïne, ondanks dat hij zich bewust is van de risico’s, zijn tekenen dat de persoon bereid is risico’s te nemen om te drinken.

Dit geeft aan dat het individu zich bewust is van het feit dat zijn of haar drinkgewoonten abnormaal of lastig zijn en probeert deze te verbergen of te bagatelliseren. Uiteindelijk drinken ze alleen om het probleem te verbergen.

Ontwenningsverschijnselen van alcohol zijn onaangenaam. Deze onaangenaamheid dwingt een persoon om te blijven drinken ondanks het feit dat hij of zij zich bewust is van de schadelijke symptomen van alcoholisme en intenties om te stoppen. Voor veel alcoholisten beginnen deze manifestaties binnen een paar uur na het drinken van de laatste alcoholische drank. Als een persoon ’s ochtends MOET drinken of overdag weg moet glippen om stiekem te drinken (zelfs als hij of zij aan het werk is), is dat een suggestief teken van alcoholisme. Ze blijven liever uit het zicht en drinken er een paar dan dat ze door de ontwenningsverschijnselen gaan. Als je je afvraagt ​​​​hoe je een alcoholist op het werk kunt herkennen, let dan op deze tekens.

Bron: www.connection-sggz.nl