Wat moet je weten over acupunctuur Utrecht?

Wat moet je weten over acupunctuur Utrecht?

Wat weet jij van acupunctuur Utrecht. Het is een steeds meer opkomende manier die verschillende positieve effecten heeft op het lichaam. Maar wat moet je allemaal weten over dit onderwerp? En wat kun je er nu precies mee en heb je er aan? Lees er hieronder meer over. 

Wat is acupunctuur Utrecht?

Acupunctuur is, zoals hierboven benoemd, een steeds meer opkomend begrip. Maar wat is het nu precies? Je kunt acupunctuur op verschillende manieren inzetten. Zo heb je verschillende acupuncturisten. Zij werken met naalden. Dit klinkt een stuk enger dan dat het in werkelijkheid is. Wat zij eigenlijk doen is dat ze de naalden aanbrengen op je lichaam. Dit is voornamelijk de rug, maar kan ook de nek, buik of een ander lichaamsdeel zijn. Doordat ze deze naalden aanbrengen oefenen ze druk uit op de energiebanen in je lichaam. Naast de naalden heb je ook acupressuur of spijkermatten. Dit zijn matten met scherpe drukpunten die net als bij de naalden druk uitoefenen op de energiebanen. 

Positieve effecten acupunctuur Utrecht

Er zijn meerdere positieve effecten die komen kijken wanneer je gebruikmaakt van acupunctuur. Zo ontwikkelt je lichaam verschillende gelukshormonen. Hierdoor ervaar je een fijn gevoel en verhelp je vervelende gedachten. Naast het verhelpen van de vervelende gedachten kan het meerdere voordelen hebben. Zo kun je meer zelfvertrouwen ontwikkelen door gelukshormonen. Door middel van de acupunctuur stimuleer je ook de bloedsomloop en verhelp je blokkades op de energiebanen. Hierdoor verhelp je pijnklachten. Kortom, veel positieve effecten en voordelen. En dat door acupunctuur Utrecht. 

Hoe vaak kun je acupunctuur Utrecht gebruiken?

Het is dus erg fijn dat door middel van het gebruik van acupunctuur Utrecht je verschillende voordelen en positieve effecten hebt, maar hoe vaak moet je je dan laten behandelen? Wanneer je erg veel pijnklachten ervaart kunnen 3 tot 5 behandelingen van naalden al voldoende zijn. Bij klachten die lang aanhouden kunnen ongeveer 8 behandelingen helpen. Een acupressuur of spijkermat kan altijd gebruikt worden. Deze zijn handig thuis te gebruiken en ook al zijn de pijnklachten weg, kan het alsnog helpen om te ontspannen. 

Wat kun je verwachten van acupunctuur?

Wanneer je voor het eerst hoort van acupunctuur Utrecht kan het je misschien afschrikken. Naalden en scherpe drukpunten, dit klinkt natuurlijk niet erg fijn voor je lichaam. Toch is dit nergens voor nodig. Zoals al eerder benoemd zijn er meerdere positieve effecten. In het begin zal het even wennen zijn, maar al snel ervaar je meer voor- dan nadelen. En hoe fijn is het als je eindelijk verlost bent van de pijnklachten en tot ontspanning komt. 

Op het moment dat je jezelf gaat behandelen door middel van acupunctuur kun je of naalden laten aanbrengen door een acupuncturist of op een acupressuur of spijkermat gaan liggen. Je zult in het begin een prikkel ervaren, waar je lichaam zich tegen wilt verzetten. Al snel gaat de bloedsomloop goed doorlopen en zullen blokkades op de energiebanen verdwijnen. Op dat moment ontstaan er gelukshormonen, accepteert je lichaam de prikkel en kom je tot ontspanning.