Natuur vs chemicaliën en plastic

Natuur vs chemicaliën en plastic

Misschien ben jij wel heel veel bezig met het welzijn van de natuur en dieren. Dan probeer jij waarschijnlijk van alle producten een zo natuurlijke variant mogelijk te gebruiken. Veel bedrijven merken dat op en willen daaraan verdienen, daarom komen er steeds meer natuurlijke varianten van producten. Dit is natuurlijk ook mede dankzij de toename van mensen die voor het milieu willen zorgen. Ook voor verzorgingsproducten is dit het geval, zo is er steeds meer IK Skin Perfection: Natuurlijke gezichtsverzorging verkrijgbaar. Dit houdt in producten die vooral natuurlijke ingrediënten bevatten en dus geen schadelijke chemicaliën en deeltjes plastic waar veel make up en verzorging nu mee worden gemaakt. IK Skin Perfection: Natuurlijke gezichtsverzorging

De natuur z’n werk laten doen

Veel onnatuurlijke ingrediënten in producten kunnen een irriterende werking hebben op je huid. Dit wil je natuurlijk vermijden, zeker in je gezicht aangezien dit deel van jou het meest gezien wordt door de buitenwereld. Natuurlijke verzorgingsproducten hebben zo’n werking vaak niet, tenzij je allergisch bent voor een of meerdere plantensoorten. Als dit echter niet zo is, kunnen natuurlijke verzorgingsproducten een uitkomst zijn voor je verzorgingsroutine omdat ze vaak juist een kalmerende werking hebben op de huid. Zeker Aloë vera staat bekend om een verkoelende werking op de huid. Ideaal dus als je een gevoelige en snel geïrriteerde huid hebt!

Een natuurlijke routine voor elke dag

Hoe ga je dan je routine zo indelen dat deze helemaal natuurlijk is? Dat lijkt misschien een enorme opgave, maar met de juiste producten kan je vrij gemakkelijk een routine instellen die geheel natuurlijk is en wonderen zal doen voor je huid. Gebruik bijvoorbeeld kokosolie of Aloë vera om je huid te kalmeren als deze daar behoefte aan heeft. Aloë vera zal ook meteen een beschermende laag vormen voor je huid. Om je huid nog beter te beschermen en dus gezond te houden, wordt het aangeraden om elke dag zonnebescherming te smeren. Gebruik na het wassen van je gezicht ook een hydraterend middel. Vaak zijn oliën hiervoor zeer geschikt omdat ze je huid ook voeden. Dus kies je favoriete planten of noten olie en ga aan de slag!