De behandeltafel: belangrijk voor de fysiotherapeut

De behandeltafel: belangrijk voor de fysiotherapeut

Voor een fysiotherapeut is de behandeltafel een van de belangrijkste attributen in zijn of haar praktijk. Deze tafel wordt gebruik om de patiënt te onderzoeken en een diagnose te stellen. Daarnaast gebruiken de meeste fysiotherapeuten de behandeltafel ook voor behandelingen zoals bijvoorbeeld massages of oefeningen. Kortom, een belangrijk onderdeel van de praktijkruimte en daardoor ook een goede investering.

Behandeltafel

Een goede behandeltafel is comfortabel voor behandelaar en patiënt

Omdat een behandelbank zo’n belangrijk onderdeel is van een praktijk voor fysiotherapie, is het ook belangrijk om een kwalitatief goede tafel te kopen. Een tafel die in hoogte verstelbaar is, is een stuk ergonomische voor de behandelaar en maakt het voor de patiënt gemakkelijker om er op te klimmen. Voor de behandelaar is het belangrijk om overal goed bij te kunnen en dan ook vanuit een comfortabele houding om zelf geen klachten te krijgen. De patiënt vindt het belangrijk om comfortabel te liggen en zo te kunnen ontspannen. Voor het resultaat van de behandelingen is de behandeltafel dus ook belangrijk. Een tafel die elektrisch te bedienen is zorgt er ook voor dat de behandeltafel eenvoudig versteld kan worden. De behandelaar heeft daar geen kracht voor nodig.

Behandelbank

Een inklapbare tafel is eenvoudig mee te nemen

Sommige fysiotherapeuten hebben geen eigen praktijk maar werken op verschillende locaties. Denk bijvoorbeeld aan een sporttherapeut die bij verschillende sportverenigingen komt. Meestal is daar geen ingerichte praktijkruimte en zal de therapeut zijn eigen spullen mee moeten nemen. In dat geval is een inklapbare behandeltafel die eenvoudig mee te nemen is een goede oplossing. Lichte materialen, goede scharnieren en dat zonder in te boeten op de kwaliteit en comfort van de tafel. Gelukkig zijn er een aantal merken die gespecialiseerd zijn in dergelijke inklapbare tafels. Doordat de tafel ontwikkelt zijn voor en door fysiotherapeuten zullen ze voldoen aan de eisen die een behandelaar hieraan stelt.