3 redenen waarom spiritualiteit je leven kan veranderen

3 redenen waarom spiritualiteit je leven kan veranderen

Voordat je begint met een spirituele zoektocht in je leven, is het belangrijk om de volgende vraag te beantwoorden:

Wat betekent het om spiritueel te zijn?

Het is een waarde, idee, passie of doel dat je ziel of geest opwindt en wakker maakt. Het is iets immaterieels en kan een religieuze overtuiging omvatten, maar niet uitsluitend. Dit betekent niet dat je elke zondag naar de kerk moet gaan of dagelijks moet bidden. Spiritualiteit is simpelweg op een andere manier in het leven staan. Spiritualiteit kan zich uiten in religie, maar dit hoeft niet. Spiritualiteit kan je leven op verschillende manieren veranderen. Wil je weten waarom?

  • Het geeft je een doel in je leven.

Wanneer was de laatste keer dat je rustig, in stilte zat en nadacht over de betekenis van je eigen leven? Spiritualiteit kan je losmaken van alles wat aan je trekt, zoals verplichtingen, een carrière, relaties of stress. Daardoor kun je met een ander perspectief naar jezelf en je leven kijken. Je ontdekt dan nieuwe aspecten aan het leven. Je kunt luisteren naar je hart, je passie en je eigen talenten ontdekken. Dan ontdek je wat je belangrijk vindt en wat je prioriteiten zijn in het leven.

  • Je leert het mooie van het leven te waarderen.

Je wordt bewust van de mooie dingen om je heen. De bomen, het geluid, de lucht, de regen, de dieren, liefde en de mensen om je heen. Wanneer je de schoonheid van het leven hebt ontdekt, zal je de dingen meer kunnen waarderen en meer respect hebben voor mensen, dieren en de natuur.

  • Het verandert de manier waarop je naar dingen kijkt.

Veel mensen maken zich vooral druk om materiele dingen, en verliezen daardoor alle bewustzijn van immateriële zaken die het leven zo mooi maken, zoals liefde, schoonheid en rust.

Deze mensen denken vooral aan een groot huis, mooie auto, aanzien en de nieuwste telefoon. Maar worden ze daar echt gelukkig van?

Door spiritueel te zijn leer je anders naar deze aardse zaken te kijken. Hierdoor worden je ogen geopend voor de dingen in het leven die écht belangrijk zijn. Dit zijn de sleutels tot geluk.