Geld ophalen voor zieke kinderen

Geld ophalen voor zieke kinderen

Steeds vaker worden er inzamelingsacties gestart om dure operaties van zieke kinderen mee te bekostigen. Voor een succesvolle inzamelingsactie zijn er een paar dingen die ervoor zorgen dat je het bedrag wat je nodig hebt sneller bij elkaar kan sprokkelen.

Begin met het aanmaken van een crowdfundpagina. Er zijn verschillende betrouwbare websites waarop dit kan. Vul de pagina op met het verhaal over het zieke kind en de operatie die nodig is.

Maak een facebookaccount voor je actie aan en schakel de hulp in van al je vrienden en familie om jouw actie te delen op social media. Deze zorgt ervoor dat je het maximale aantal mensen kan bereiken met je actie.

Voer ook actie op je werk. Organiseer bijvoorbeeld een lunch waarbij mensen betalen voor de lunch. Of laat je actie op bedrijfskleding bedrukken als er een groot bedrijfsuitje op de planning staat. Vraag natuurlijk wel even toestemming aan je baas of bazen.

Ook is het een idee om naar radiostations, nieuwswebsites en kranten te stappen met jouw actie. Als ook maar één iemand die je actie op pikt bereik je gelijk weer veel meer mensen. Er zijn ook verschillende nieuwssites waar je zelf nieuwsartikelen kan aandragen. Als je een inzamelingdag houdt waarbij je producten verkoopt ten goede van je actie dan kan dit zomaar een nieuwswaardig artikel zijn voor een site. Daarnaast zijn nieuwssites en andere media altijd redelijk sympatiek naar crowdfunding acties, maak hier dan ook gebruik van!

Om te zorgen dat volgers van je actie op de hoogte blijven kan je wekelijks een update posten. Een uitleg van de kosten is sowieso handig om te posten, aangezien mensen willen weten waar hun geld naar toe gaat. Daarnaast kan je het proces tot de operatie delen en elke week vragen aan bezoekers of ze de acties willen delen.

Heel veel succes met je actie! Heb je nog tips of laat je zelf bedrijfskleding bedrukken bij Maxilia met jouw actie, deel het!